Maatwerk Zeecontainer is een belangrijk laadmiddel bij zeevracht. Volgens het doosmateriaal kan het worden onderverdeeld in een doos van aluminiumlegering, een stalen doos en een doos van composietmateriaal. Deze drie soorten containers hebben enkele verschillen en kenmerken wanneer ze worden gebruikt. Het volgende zal de verschillen van deze drie soorten op maat gemaakte zeecontainers introduceren.
De eerste doos van aluminiumlegering
Dozen van aluminiumlegering worden over de hele wereld veel gebruikt. Het is voornamelijk gemaakt van aluminium, gemengd met niet-metalen materialen en verwerkt door middel van stempel- en lasprocessen. Het voordeel is dat het lichter en corrosiebestendiger is dan andere kastmaterialen, het energieverbruik vermindert en een grotere belasting mogelijk maakt. Bovendien heeft de doos van aluminiumlegering ook bepaalde vochtbestendige en vuurvaste prestaties en goede afdichtingsprestaties. Daarom zijn de goederen die in de doos van aluminiumlegering worden vervoerd ook veiliger en betrouwbaarder bij gebruik en worden ze algemeen aanbevolen. De prijs van dozen van aluminiumlegering is echter relatief hoog en kan gemakkelijk worden beschadigd door krassen op het oppervlak, waardoor regelmatig onderhoud vereist is.
De tweede stalen kist
Stalen kisten zijn de meest voorkomende zeecontainers op maat en het meest klassieke containermateriaal. Door het dikke staal heeft de stalen kist een zeer hoog draagvermogen, wat geschikt is voor sommige items met een groot volume en gewicht voor zeetransport. Daarnaast is het brandgedrag van stalen kisten ook erg goed, er zijn veel soorten en de prijs is relatief goedkoop. Het nadeel is dat de corrosieweerstand van de stalen kist relatief slecht is, gemakkelijk te roesten en het gewicht van de stalen kist relatief groot is, en dat de transportkosten ook zullen stijgen.
Het derde type samengestelde doos
Composietdoos is het product van een modern milieubeschermingsconcept, gemaakt van composietmaterialen. Vergeleken met dozen van aluminiumlegering en stalen dozen, hebben dozen van composietmateriaal een hogere sterkte en een hoger draagvermogen, en zijn ze ook uitstekend bestand tegen vocht en corrosie. Aangezien het materiaal van het composietmateriaal kan worden ontworpen volgens de behoeften, heeft de composietmateriaaldoos een zekere mate van aanpassingsvermogen en milieubescherming. Met de voortdurende verandering en vooruitgang van de fabricagetechnologie van composietmateriaal zijn de kosten van dozen van composietmateriaal echter nog steeds relatief hoog en zijn er nog steeds enkele beperkingen, zoals moeilijk terug te winnen materialen, minder fabrikanten, enzovoort.
Kortom, de drie soorten op maat gemaakte zeecontainers gemaakt van verschillende materialen hebben hun eigen voor- en nadelen bij aanpassing aan verschillende logistieke processen en transportomgevingen. Volgens de werkelijke behoeften en specifieke omstandigheden kunnen ladingeigenaren redelijke keuzes maken en relevante voorschriften en normen combineren om de veiligheid, efficiëntie en milieubescherming van de lading te waarborgen en de taak van internationale verzending met succes te voltooien.
Opmerking
(0)